С края на лятото и настъпването на есента приготвянето на различни видове зимнини се превръща в традиция при подготовката за студения период през годината. Затова днес ни се струва подходящо да насочим вниманието на нашите клиенти към една от най-вкусните зимнини по света и безусловните ползи от нея. Това е именно – сладкото изкушение, наречено мед.

Добре познат е плодът на неуморния труд на пчелите, грижещи се за това кошерите им да не остават празни. Не само питателен, но и здравословен, съдържащ над 20 вида витамини и минерали, медът става любима съставка в диетата на много от нас. С няколко думи казано – медът е щастие в буркан. За да го докажем ви представяме 3 факта за неговите качества:

1. Медът притежава лечебни свойства

Още от древни времена, освен за хранене, медът е използван и като вид лекарство поради силата му да облекчава кашлицата, да подобрява паметта и храносмилането, заради антибактериалното му действие и, специално за привържениците на грижата за кожата и косата- заради това, че им придава еластичност и лекота.

лечебен мед

2. Козметични свойства

Медът не само подхранва кожата и косата, но се бори срещу остаряването на тъканите. С настъпването на по-сухия климат през зимата мнозина от нас се оплакват от изсушаване на кожата на лицето. Решението на този проблем е като към меда се добавят мляко и белтък. Причината е, че освен подхранваща и хидратираща функция, медът има и ексфолираща такава, като помага да се отървем от мъртвата кожа. Така получавате своеобразна маска за лице, която бързо и лесно можете да приготвите в домашни условия. А ако в забързаното ви ежедневие нямате време да я направите на момента, нашата фирма предлага алтернатива със специални бурканчета и бутилки, разнообразни по отношение на вид и големина. Те придават козметичен и деликатен вид на продукта, който да оставим в хладилника до удобен момент за използване.

3. Медът няма срок на годност

Ще се изненадате, че медът не губи своя срок на годност, поради натуралния си начин на производство. Пчелите произвеждат мед от милион години, затова преди време, когато група археолози изследват египетска гробница, намират буркани мед вътре и бързо установяват, че все още е годен за консумация. Така че спокойно можем да заявим, че дори намерен след цял век, вкусът му в буркана упорито ще остава неподвластен на времето.

Вие също можете да направите вашите бурканчета мед част от ежедневието си. А ако нямате такива под ръка, не се тревожете, нашата фирма има решение и за това. Така ви пожелаваме и вашите зимни дни да са толкова вкусни и здравословни, колкото и вълшебния еликсир- меда.